Haarverlies komt zowel bij mannen als vrouwen voor en kent verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaak is erfelijke aanleg, maar ook hormonale afwijkingen, huidziekten, allergie, chemotherapie, brandwonden, stress en gebruik van medicijnen kunnen haarverlies tot gevolg hebben.
Bijvoorbeeld bij toepassing van een chemotherapie, waarbij het haar tijdelijk uitvalt, maar waarbij de haarwortels gezond blijven. Het haar groeit na de chemokuur vanzelf weer aan. In deze periode van kaalheid wordt vaak gekozen voor een haarwerk.
Een zo natuurlijk mogelijk ogend haarwerk is daarbij het belangrijkst.
Zodat u zich  in deze toch al onzekere periode over uw haar geen zorgen hoeft te maken.
Het dragen van een haarwerk belemmert het groeiproces van uw natuurlijke haar overigens niet.
Het zorgt er zelfs voor dat dit groeiproces zich sneller kan ontwikkelen.

Er bestaan diverse aanleidingen voor mensen om een haarwerk of haaraanvulling te kiezen. De één wil zijn of haar natuurlijke kaalheid maskeren, de ander schaft een haarwerk aan om bijvoorbeeld de bijwerkingen van medicijngebruik -tijdelijke haaruitval- te verbergen.
Weer een ander gebruikt een haarwerk / pruik als een modieus middel. Welke reden of aanleiding er mag zijn, één ding staat vast; voor een ieder vinden wij een passende oplossing.
De haarwerken van tegenwoordig zijn uitgevoerd in prachtige kwaliteit haar en de modernste kapsels. Bovendien hebben ze veel draagcomfort.
De monturen zijn huiddun, waardoor het haarwerk licht draagt en de drager er alles mee kan doen.
Haarwerken zijn er in alle prijsklassen. De kosten voor een haarwerk hangen af van het type en de kwaliteitseisen. Uiteraard is maatwerk duurder dan een standaard basismodel en verschilt de prijs van kunsthaar ten opzichte van de prijs van natuurlijk haar. Ook de wijze waarop het haar is geknoopt en het soort kapsel dat u wenst spelen bij de prijs een rol.
Afhankelijk van uw keus stellen wij dan een offerte op. Wanneer een haarwerk op medische indicatie wordt aangeschaft, komt u via uw zorgverzekeraar in aanmerking voor een basisvergoeding.
Deze basisvergoeding is voor iedereen gelijk. Daarnaast kunt u zich bij uw verzekeraar aanvullend verzekeren.
Bij goedkeuring door uw zorgverzekeraar wordt de vergoeding dan direct in mindering gebracht op het aankoopbedrag van het haarwerk, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Meer informatie over de mogelijkheden voor een vergoeding is te verkrijgen bij uw zorgverzekeraar.

Uw kunt ook bij ons terecht voor de mooiste caps,tulbanden en clips van verschillende merken.